南昌东湖意库改造项目
       
     
1_Photo - 7.jpg
       
     
3_Photo - 14.jpg
       
     
2019-03-12-上会鸟瞰图.jpg
       
     
3_Photo - 25.jpg
       
     
微信图片_20181218182610.jpg
       
     
南昌东湖意库改造项目
       
     
南昌东湖意库改造项目

项目规模 | Scale

50000m² | 50000m²

设计时间 | Design Time

2018/07 | 07.2018

项目位置 | Location

南昌市东湖区 | Donghu District, Nanchang

南昌东湖意库前身为江西省外贸储运公司,是非常赋有历史的记忆,同时又承载了很多历史痕迹的一个园区,园区由一条货运铁路贯穿其中,园区内保留了许多富有历史价值的特色建筑、龙门架、货物运输轨道、月台等。

整个园区的规划设计以保留改造为主,以场地原有的铁道轨迹作为整个设计的空间轴,沿着轨道从南到北讲述了从过去走向未来的空间设计理念,利用场地原有的空间场景特色用现在的手法将体验者带入到过去的这种场景感受中来,让人在参观使用的过程中能更深刻的感受到场地历史的记忆,打造既能符合新的功能需求使用的空间,又能保留场地原有的历史特色文创活力特色园区。

Nanchang Donghu Yiku, formerly known as Jiangxi Foreign Trade Storage and Transportation Company, is a historical memory and a park with many historical traces. The park is surrounded by a freight railway, which retains many historic buildings with historical value. , gantry, cargo transport track, platform, etc.

The planning and design of the entire park is mainly based on the preservation and transformation. The original railway track of the site is used as the spatial axis of the whole design. The space design concept from the past to the future is described along the track from south to north, and the original space scene of the site is utilized. The feature uses the current method to bring the experiencer into the past experience of the scene, allowing people to feel the memory of the site history more deeply during the visit and to create a space that can meet the new functional requirements. It can also preserve the original historical features of the venue, the creative and creative park.

1_Photo - 7.jpg
       
     
3_Photo - 14.jpg
       
     
2019-03-12-上会鸟瞰图.jpg
       
     
3_Photo - 25.jpg
       
     
微信图片_20181218182610.jpg