佳都未来社区
       
     
_DSC2167.jpg
       
     
_DSC2316.jpg
       
     
IMG_3377.jpg
       
     
_DSC1450.jpg
       
     
_DSC1467.jpg
       
     
佳都未来社区
       
     
佳都未来社区

项目状态 | Status

建成(2018)| Completed (2018)

项目位置 | Location

广州市天河区科韵路与建工路交接处 | Intersection of Keyun Road and Jianong Road, Tianhe District, Guangzhou

业主 | Proprietor

佳都科技 | PCITECH

项目规模 | Scale

20000㎡ | 20000㎡

设计周期 | Design Period

2018.01 - 2018.05 | 01/2018 - 05/2018

建设周期 | Construction Period

2018.05 - 2018.12 | 05/2018 - 12/2018

佳都未来社区底部原有一大片绿地,但此块绿地一侧分布的是设备空间、停车场等等,让人不想接近。我们将绿地景观有效地利用起来,打开大厦位于绿地一侧的界面,在绿地前设计出入口广场,使之成为大厦的形象入口,广场中轴线以T台的方式,将周边人流引入建筑内部中庭。并将餐饮消费区置于绿地一侧,营造出舒适的商业消费空间,目前已有多种时尚轻饮食品牌及其他业态入驻,人们喜爱在此休闲驻足,广场也成为了在此办公的人们很好的休憩场所。

外立面的设计根据佳都的企业文化和精神追求,采用数字化的方式,以二维码为题进行设计。采用灰色的铝单板,将外立面做成凹凸的立体二维码形态。大楼的窗户原本为规整的条形窗户,我们利用灰色铝钢板将其改成不规则的盒子造型,弱化窗户水平向单一平铺的感觉,并以渐变的橙色(即佳都的logo主色)的铝单板作为窗框内包边,使建筑外观具有科技感的同时又跳脱沉闷。两栋楼之间的构筑物,亦用灰色铝钢板将其包起来,让整个建筑物形象更为干练。

There is a large green area at the bottom of the Jiadu future community, but the green space on the side of the block is the equipment space, parking lot, etc., people do not want to be close. We effectively use the green space landscape, open the interface of the building on the green side, and design the entrance plaza in front of the green space to make it the image entrance of the building. The central axis of the square is introduced into the inner atrium of the building by the T-stage. The catering consumption area is placed on the side of the green space to create a comfortable commercial consumption space. At present, there are a variety of fashion light food brands and other formats. People like to stop here, and the square has become a very popular place for people here. A good place to rest.

The design of the façade is based on Jiadu's corporate culture and spiritual pursuit, and is designed in a digital way with the QR code as the title. The gray aluminum plate is used to make the façade into a concave and convex three-dimensional code form. The windows of the building were originally regular strip windows. We used gray aluminum steel to change it into an irregular box shape, which weakened the horizontal flatness of the window and the gradient orange (ie the logo color of Jiadu) The aluminum veneer is wrapped around the window frame to make the building look technical and sullen. The structure between the two buildings is also wrapped with gray aluminum steel to make the image of the whole building more sophisticated.

_DSC2167.jpg
       
     
_DSC2316.jpg
       
     
IMG_3377.jpg
       
     
_DSC1450.jpg
       
     
_DSC1467.jpg