Renovation of SCUT Architecture Hall, Guangzhou华南理工大学建筑学院系馆改造
       
     
a04中庭2.jpg
       
     
SCUT1.jpg
       
     
SCUT2.jpg
       
     
DSC_0059.JPG
       
     
2701.JPG
       
     
03 model 01.jpg
       
     
04 model 02.jpg
       
     
2703.JPG
       
     
2706.JPG
       
     
DSC_0043.JPG
       
     
DSC_0050.JPG
       
     
SCUT3.jpg
       
     
Renovation of SCUT Architecture Hall, Guangzhou华南理工大学建筑学院系馆改造
       
     
Renovation of SCUT Architecture Hall, Guangzhou华南理工大学建筑学院系馆改造

项目状态:概念设计
Status: Conceptual Design
项目面积:新建建筑5000平米
Area: Addition 5000sqm
项目周期:2010年8月-2010年10月
Period: August 2010-October 2010

Building 27 was originally designed in the 80's, as the department of architecture of South China University of Technology and is now in need of reconstruction. The structure design of the building in the 80’s was more economical; however, the original structure extension is based less on economical considerations. The expansion required addition of about 5000 square meters of space and maintaining of the original teaching functions and use. The main design concept is to ensure the economy of the premise, as far as possible expansion structure part is independent of the original structure, to avoid the
original structure and to create a clear definition between the new and old. At the same time the design focuses on the atrium building, the campus environment and building space to create effective permeability.

       27号楼原设计于80年代,作为华南理工大学建筑系馆使用,现在需要对其进行加建,在当时的条件下,结构设计较为经济,原结构扩建的冗余度不大。同时扩建的面积约为5000平方米,并且施工过程中药保持原有教学功能同时使用。主要的设计概念是在确保经济性的前提下,扩建结构部分尽量独立于原有结构之外,避免对原有结构产生影响,清晰定义新与旧的关系。同时设计中重点考虑了中庭空间的营造,将校园环境与建筑内外空间进行了有效的渗透。

a04中庭2.jpg
       
     
SCUT1.jpg
       
     
SCUT2.jpg
       
     
DSC_0059.JPG
       
     
2701.JPG
       
     
03 model 01.jpg
       
     
04 model 02.jpg
       
     
2703.JPG
       
     
2706.JPG
       
     
DSC_0043.JPG
       
     
DSC_0050.JPG
       
     
SCUT3.jpg