North-Bank, Guangzhou广州北岸文化码头(工业厂区更新)
       
     
north1.jpg
       
     
north bank3_3.jpg
       
     
north bank4_3.jpg
       
     
north bank1_3.jpg
       
     
north bank2_3.jpg
       
     
North-Bank, Guangzhou广州北岸文化码头(工业厂区更新)
       
     
North-Bank, Guangzhou广州北岸文化码头(工业厂区更新)

项目状态:国际竞赛综合第二名,建筑方案第一名
Status: Competition
项目面积:建筑面积180000平米,规划面积220000平米
Area: Architecture 180000sqm, Planning 220000sqm
业主:时代地产
Client: Times Group

The North Bank of dock of culture is designed with the cooperation of the Time estate and Teamzero design institute. The aim is the activation of several old buildings to transform the area into a creative industry base within the Guangzhou Pearl River plan. The buildings included the former Southern Flour factory, former Ying jinqian canning factory, former Yuancun cogeneration power plant and other plant. Design retain some of the characteristics buildings and use. Such as the arched stack coal shed into sky theater,and the chimney into 100 metres north of creative Lighthouse,and tranformed the large flour into creative Expo Mall. The design thus transforms the North dock into one of the largest creative clusters in the Guangzhou and the Southern China region', and thus make it the Guangzhou City Cultural Name Card.

       北岸文化码头设计是与时代地产,天作规划合作的带方案拿地的竞赛项目。目的是广州退二进三计划中,激活珠江边几个老厂房,使之功能转变成为创意产业基地,包括前南方面粉厂,前鹰金钱罐头厂,前员村热电厂等厂区。设计保留一部分特色工业建筑并加以利用,如将圆拱形堆煤大棚改造成天幕大剧场,将烟囱改造成100米高的北岸创意灯塔,将大型面粉灌改造成为创意博览MALL等。使北岸文化码头成为广州乃至华南地区最大的创意集群,并且成为广州的城市文化名片。

north1.jpg
       
     
north bank3_3.jpg
       
     
north bank4_3.jpg
       
     
north bank1_3.jpg
       
     
north bank2_3.jpg