Arts Studio Area, TIT Creative Park, Guangzhou广州TIT创意园艺术商业街区建筑及景观设计(工业厂区改造及新建)
       
     
 旧照片
       
     
model.jpg
       
     
TIT.jpg
       
     
TIT2.jpg
       
     
TIT01_1.jpg
       
     
TIT04_1.jpg
       
     
tit7_21.jpg
       
     
TIT15_1.jpg
       
     
TIT06_1.jpg
       
     
TIT10_1.jpg
       
     
TIT14_1.jpg
       
     
TIT03_1.jpg
       
     
20120505A_800.jpg
       
     
tit001.jpg
       
     
Arts Studio Area, TIT Creative Park, Guangzhou广州TIT创意园艺术商业街区建筑及景观设计(工业厂区改造及新建)
       
     
Arts Studio Area, TIT Creative Park, Guangzhou广州TIT创意园艺术商业街区建筑及景观设计(工业厂区改造及新建)

项目状态:已建成
Status: Completed
项目面积:景观7000平米,建筑6500平米
Area: Landscape 7000sqm, Architetcure 6500sqm           
业主:广州纺织工贸集团
Client: Guangzhou TIT Corporation                    

TIT Arts Studio is located in the TIT Creativity Park and possesses around 10 buildings and landscapes of 200-1000 square meters. These buildings and landscapes are attempts of possibility exploration from various aspects.

      TIT艺术工作室区位于TIT创意产业园内,约有10余栋200-1000平米的小建筑以及小品设计。这些建筑和景观都试图从不同方面探索形式建造的可能性。

Building A1 is the main entrance of the Studio and mainly serves the purpose of product display. It attempts to attract attentions by the curves and reassure the fashionable qualities of the Arts Studio. The final solution was done with 2 crossed curves. Building A4 is re-constructed from an old factory, which originally consisted of a factory of the first floor, some factions of the second floor, with some additional structures. The amended constructions of Building A4 include the expanding of the second floor and the construction of the third floor using light materials. The second floor is used for exhibition while the third for office use. The style of the third floor is the results of the thick branches in the park. The adoption of light steel structure can form the effect of delicate fifth face. The Cellar entrance is a paragon of the park, which serves the function of the Wine Cellar entrance and rest with flexibilities. The final design of the curves is formed by the changing cuts.

       其中建筑A1为工作室区的入口,主要具有产品展示,希望能够以曲面的形式吸引行人视线上的注意,并且希望通过自身的设计确定艺术工作室区的时尚气质。最终的形式是通过两条交错的曲面完成。A4为旧厂房的改造,原有旧厂房一层,局部二层,保留有二层加建的结构构件。A4的加建包括补齐二层和加建轻质结构的三层,二层作为展览,三层作为办公。三层的形式是由园区茂密生长的树枝所限制得到,采用轻钢结构,形成曲折有致的第五立面效果。

 旧照片
       
     

旧照片

model.jpg
       
     
TIT.jpg
       
     
TIT2.jpg
       
     
TIT01_1.jpg
       
     
TIT04_1.jpg
       
     
tit7_21.jpg
       
     
TIT15_1.jpg
       
     
TIT06_1.jpg
       
     
TIT10_1.jpg
       
     
TIT14_1.jpg
       
     
TIT03_1.jpg
       
     
20120505A_800.jpg
       
     
tit001.jpg