Civic Center, Zhijin, Guizhou贵州织金三甲行政中心建筑、室内及景观设计
       
     
civic5.jpg
       
     
civic8.jpg
       
     
civic2.jpg
       
     
civic3.jpg
       
     
civic4.jpg
       
     
Civic Center, Zhijin, Guizhou贵州织金三甲行政中心建筑、室内及景观设计
       
     
Civic Center, Zhijin, Guizhou贵州织金三甲行政中心建筑、室内及景观设计

项目状态:概念设计
Status: Under Construction
项目面积:建筑90000平米
Area: Architecture 30000sqm, Interior 400sqm
项目周期:2012年4月-2012年6月
Period: April 2012- June 2012

We use parametric tools to design the main Lobby to represent the wonder of the natural cave, and also the modern beauty of mathematics and logic. Artificial caves and natural mountains merged together when people see through the glass curtain wall. The facade of the main building are based on the local residential community the woven wooden unit, lively, metaphor “weaving gold” traditional crafts. Our design concept of the main building, is the ethnic characteristics of the wooden house cleverly woven together to form a new walled floor. The wood will be reflective in the sun, like a woven gold. (cooperated with SCUT Institute of Design and Research)

      我们利用参数化设计工具将主楼正面的规划展览馆设计为洞穴状,身在其中仿佛置身于鬼斧神工的自然洞穴内,又具有数学和逻辑的现代美感。透过玻璃幕墙可以看到人工洞穴与远山相互交叠,相映成趣。主楼立面取材于本地民居群落,为木构单元编织而成,生动活泼,暗喻“织金”的传统工艺。我们的主楼设计概念,就是将民族特色的木房子巧妙的编织在一起,形成新型的寨楼。木材在阳光下反光,就像编织的黄金。(合作单位:华南理工大学建筑设计研究院)

civic5.jpg
       
     
civic8.jpg
       
     
civic2.jpg
       
     
civic3.jpg
       
     
civic4.jpg